min konst

350 PORTRÄTT PÅ 5 DAGAR

5 dagar innan galapremiären ombads jag göra 350 porträtt till SatansDöd , sista delen i den trilogi-pjäs #SatansDemokrati som jag älskar.
50 porträtt om dagen, 1 ny var 6e minut.
Svart kinesiskt tusch på tunna enkla kopieringspapper för att pappret skulle bubbla sig o kännas levande o liksom stå ut från väggen.


Jag har alltså gestaltat 350 av de personer som vi föreställer oss ha bott i det samhället som är fördelat på 3 våningar av rivningskontraktet vid Nobelberget.

8 av de karaktärer som syntes i Satans Demokrati (del1) och Satans Delirium (Del 2) och Satans Död (Del 3)

Det har varit SÅ intressant för jag jobbat mycket med att skapa en mångfald bland porträtten. Att inte endast göra vita medelålders män tex, vilket det råkade bli i början då jag tecknade av varje personporträtt jag hittade i en reklamtidning om Stockholm Filmfestival. Wtf liksom att det faktiskt ÄR så klyschigt?
Att det faktiskt ÄR så att minst 70% är vita ”vanliga” tråkiga vanilj-cis-män tom på kulturella indiehappenings som en filmfestival!? Jag blev än en gång häpen, och bytte HELT taktik i mitt porträttarbete. Jag gestaltade en befolkning helt enkelt, med allt vad som finns där: Personer med Olika funktionsvariationer, hudfärg, kön, etnicitet, religioner, utseenden, åldrar, allt! Och plötsligt blev arbetet så så mycket roligare att jobba med.
Så nu hänger de där i korridorerna på Satans Demokrati och ska gestalta alla de fiktiva människor som dött i pjäsen. För det är vad denna sista tredje del, Satans Död, handlar om, och det är HELT jävla magiskt. En får gå omkring och prova hur det kändes att leva som en utav dessa personer innan de mördades. Spännande va? Interaktiv teater, lite lajv liksom. Något liknande lär inte hända på 10 år så PASSA PÅ att prova på denna kulturupplevelse. När jag var publik i Del 1 så hade jag en utav mina absolut bästa teaterupplevelser någonsin, och jag önskar att jag kunde uppleva det igen. Läs mer på www.satansdemokrati.se . Hail Satan!